>
LADA CLUB ROMANIA

NOSTALGIE PENTRU LADA (21 noiembrie 2009)

Automobilul Lada, mandria industriei auto sovietice din anii 70-80, starneste inca pasiuni si in tara noastra. Sambata trecuta a avut loc, la Brasov, intalnirea Lada Club Romania, organizata de pasionatii Lada din Brasov. Colegii lor din alte colturi ale tarii (Cluj, Reghin, Bucuresti) au ajuns in Brasov dis-de-dimineata dupa multe sute de kilometri, uneori prin ceata, si, dupa o strangere de mana si prezentarea membrilor clubului care inca nu se cunosteau, s-a plecat intr-o plimbare frumoasa pe traseul Brasov-Poiana Brasov-Rasnov.

Astfel batranele rusoaice, caci majoritatea automobilelor participante la intalnire erau din anii 80, au demonstrat inca o data fiabliteatea si robustetea caracteristice, urcand drumurile sinuoase din jurul Brasovului fara mare efort. Suspensiile titpice acelei perioade, spatiul interior mare (in stil rusesc!), timbrul sonor al motorului de Lada in accelerare sunt senzatii de neinlocuit pentru posesorii acestui automobil, care spun ca nu ar renunta la vechea Lada pentru un automobil modern. Si mai mare era bucuria cand trecatorii intorceau capul, uitandu-se cu placere si admiratie la aceste masini, poate demult uitate de unii... Si aveau ce vedea: Lada 2107 modificata in stil sport a lui Vlad (110 cai-putere!), tobele de esapament sportive, cu un sunet superb, de pe Lada lui Mihai (alias Tzo), o Lada Niva capabila de foarte multe nebunii in off-road sau ?Jazy?, perfect reconditionata Lada 1200 a lui Ines (da, sunt si fete pasionate de Lada!), de un verde superb, sunt doar cateva exemplare deosebite din clubul Lada Romania.

Fiecare din automobilele participante la intalnire avea ceva specific, ceva in plus fata de cum a iesit pe poarta fabricii cu zeci de ani in urma. Intalnirea s-a incheiat pe seara, bineinteles dupa ce s-au stabilit urmatoarele intalniri ale membrilor clubului. O pasiune frumoasa pentru o rusoaica ? Lada... Lada Club Romania

| | | |